De boom staat altijd centraal in ons proces

Het verhaal van de boom en de geur, vorm en tekening van haar hout. Daar houden wij van! Elke dag weer is het geweldig om het hout van een mooie boom uit ons eigen land te mogen bewerken tot een duurzaam meubelstuk waar we trots op zijn.

In onze ronde fabriek, te midden van gezaag, getimmer en geboor, ontstaan de mooiste producten. Het ontwerp denken we helemaal met je uit, we kiezen de beste stammen en bewerken het hout tot het er staat: klassiek of modern, industrieel, vintage of landelijk. Je zegt het maar.

Uniek voor jou ontworpen

We lopen graag met onze klanten rond in de werkplaats om te laten zien hoe hun keuken, badkamermeubel, kast of bank uitgroeit tot een echt Houtwerk meubel. Een ontwerp waar geen tweede van te vinden is en precies hoe jij hem hebben wilt. Op de millimeter passend, gemaakt van een boom uit een Nederlands bos.

Het verhaal van de boom, de geur van het hout, de tekening van de nerf, daar houden we van. Met onze liefde voor hout begint ons vakmanschap. Die liefde vind je terug in het product dat we voor je maken. Dat doen we in onze fabriek in Hattem; de meubelmakerij waar we unieke houten meubelstukken creëren.

Martijn van Apeldoorn, eigenaar Houtwerk Hattem

Martijn en Jolande van Apeldoorn

Martijn van Apeldoorn, eigenaar Houtwerk Hattem

Houten keuken op maat

Meubelmakers met een verhaal

Het was 1958 toen Ate van Apeldoorn startte in onze prachtige ronde fabriek. Hij maakte houten schalen en kralen en al snel werden het bijvoorbeeld badkamermeubels, tafels en keukens. Alles op maat, in eigenzinnige ontwerpen. Met Martijn en Jolande van Apeldoorn als nieuwe generatie ontwikkelde Houtwerk Hattem zich verder. Ook in nieuwe houtsoorten en nieuwe stijlen en nog altijd met dat eigen karakter.

Er zijn nieuwe houtsoorten geïntroduceerd, nieuwe zelfontwikkelde machines bijgekomen en de showroom krijgt regelmatig een vernieuwing afhankelijk van de trends op dat moment. Toch zijn de kernwaarden onveranderd gebleven. Vakmanschap, van boom tot product, passie, liefde en prachtige meubels op maat van Nederlands hout.

Het zit hem in de details

Is een boom eenmaal in planken gezaagd, dan blijft de stam voor ons steeds een onlosmakelijk geheel. Daarmee kunnen we ervoor zorgen dat een nerf horizontaal doorloopt in een kastenwand of een noest symmetrisch terugkomt in een tafelblad. Bovendien zijn we zo zeker van dezelfde kleur en kwaliteit in alle delen. Het zijn immers de details die blijven boeien.

Maar het begint dus met een boom; een met zorg uitgekozen exemplaar. Eikenhout, essenhout, notenhout, uitgekozen op de kleur en uitstraling die jij wenst. Wij kiezen de mooiste stam voor jouw unieke ontwerp. We halen hem op, verzagen hem en leggen de planken te drogen. Dat is een tijdrovend, natuurlijk proces dat uiterst zorgvuldig gebeurt.

Houtwerk Hattem: decennia vakmanschap

Jazeker bestaan we nog, de vakmensen die zagen, schaven, schuren en krullen. Vakmanschap komt vanuit ons hart. In de loop van decennia deden we een schat op aan kennis en vaardigheid. Die passen we toe. Elke dag. Bovendien gebruiken we de precisie van moderne, veelal zelf ontwikkelde machines. Tot dat unieke Houtwerkmeubel.

Duurzaam proces

Jouw keuken of meubel vindt haar oorsprong als Martijn de mooiste bomen uitzoekt. Vervolgens vindt alles plaats in en om onze karakteristieke ronde fabriek. De houtvoorraad, de droogkamers, de zagerij, de productiehal, de spuiterij, het kantoor en de showroom bevinden zich allemaal op dezelfde locatie. Dit betekent ook dat je als klant niet met tussenpersonen te maken hebt, maar direct met de mensen die jouw meubel of keuken maken.

De boom staat centraal

De boom staat centraal in ons proces. Zelfs het resthout gooien we niet weg, maar gebruiken we in de houtkachel om onze gebouwen mee te verwarmen. Zo is het cirkeltje weer rond. Wie een kijkje wil komen nemen, is van harte welkom. We geven ook rondleidingen aan groepen. Inclusief lunch als je wilt. Zo kan je het hele proces van boom tot eindproduct zien.

Nederlandse bomen

Inspiratie opdoen in onze meubelmakerij

Word jij ook enthousiast van ons maatwerk en onze producten? Kijk dan even binnen bij onze eerdere creaties. Natuurlijk ben je ook van harte welkom eens te komen kijken in onze meubelmakerij in Hattem. Je vindt je weg door het zaagsel, snuift de geur op van hout en ziet met eigen ogen hoe vakwerk tot stand komt. En wist je dat onze ronde fabriek aangenaam wordt verwarmd door het resthout van onze projecten?

Vraag vrijblijvend interieuradvies aan

In onze showroom op de bovenverdieping zie je niet alleen verschillende producten in verschillende stijlen, ook kun je de houtsoorten en hun afwerking voelen. Jouw ideeën gaan er leven! We denken graag met je mee. En wil je advies voor jouw complete interieur? Ook dat kan. Nathalie maakt heel graag een afspraak met je voor een inspirerend gesprek, een voorstel in 3D en desgewenst kleuradvies of een lichtplan. Kortom, een voorstel om mee vooruit te kunnen.

Meer weten over ons? Neem gerust contact op!

Wil je meer weten over Houtwerk Hattem? We komen graag met je in contact. We zijn telefonisch bereikbaar via (038) 444 17 65 en per e-mail via info@houtwerk.com. Ben je benieuwd naar de verschillende meubels die we maken? Neem dan online alvast een kijkje of kom langs in onze showroom.

Onze showroom is op maandag t/m donderdag geopend van 09:00 tot 17:00 uur en op vrijdag van 09:00 tot 15:00 uur. Wil je langskomen in de avond of op zaterdag? Maak dan voorafgaand je bezoek een afspraak. Je vindt onze showroom aan de 1e Industrieweg 1, 8051 CN in Hattem.