De boom staat altijd centraal in ons proces

Het verhaal van de boom en de geur, vorm en tekening van haar hout. Daar houden wij van! Elke dag weer is het weer geweldig om het hout van een mooie boom uit ons eigen land te mogen bewerken tot een duurzaam meubelstuk waar we trots op zijn. In onze ronde fabriek, te midden van gezaag, getimmer, geboor en omringd door de geur van hout, ontstaan de mooiste producten.

Unieke ontwerpen

Wij lopen graag met onze klanten rond in de werkplaats om te laten zien hoe hun keuken, kast of bank uitgroeit tot een uniek Houtwerk meubel. Een ontwerp waar geen tweede van te vinden is.

Martijn van Apeldoorn, eigenaar Houtwerk Hattem

Martijn en Jolande van Apeldoorn

Martijn van Apeldoorn, eigenaar Houtwerk Hattem

Houten keuken op maat

Meubelmaker met een verhaal

In 1958 is er begonnen in onze prachtige ronde fabriek met het maken van houten schalen en kralen. Al snel werden het stoelen, tafels en keukens. Alles op maat, met de hand en ook toen al van boom tot product. Met Martijn en Jolande van Apeldoorn als nieuwe generatie is er veel veranderd. Nieuwe houtsoorten zijn geïntroduceerd, er zijn nieuwe zelfontwikkelde machines bijgekomen en de showroom krijgt regelmatig een vernieuwing afhankelijk van de trends op dat moment.

Kernwaarden onveranderd

Toch zijn de kernwaarden onveranderd gebleven. Vakmanschap, van boom tot product, liefde & passie voor het product en prachtige meubels op maat van Nederlands hout.

We gebruiken Nederlands hout

Duurzaam proces

Uw keuken of meubel vindt haar oorsprong wanneer Martijn persoonlijk de mooiste bomen uitzoekt. Vervolgens vindt alles plaats in en om onze karakteristieke ronde fabriek. De houtvoorraad, de droogkamers, de zagerij, de productiehal, de spuiterij, het kantoor en de showroom bevinden zich allemaal op dezelfde locatie. Dit betekent ook dat je als klant niet met tussenpersonen te maken hebt, maar direct met de mensen die jouw meubel of keuken maken.

De boom staat centraal

De boom staat centraal in ons proces. Zelfs het resthout gooien we niet weg, maar gebruiken we in de houtkachel om onze gebouwen mee te verwarmen. Zo is het cirkeltje weer rond. Wie een kijkje wil komen nemen, is van harte welkom. We geven ook rondleidingen aan groepen. Inclusief lunch als je wilt. Zo kan je het hele proces van boom tot eindproduct zien.

Nederlandse bomen

Weten waar de bomen stonden waarvan jouw keuken is gemaakt, hoe mooi is dat?

Kom eens bij ons langs interieuradvies

Ben jij zoekende in jouw woning naar een passend interieur? Toe aan een nieuw interieur? Of ga je misschien verhuizen en bekijk je graag de mogelijkheden? Nathalie geeft je graag advies om je verder te helpen! In een adviesgesprek worden samen de ruimte(s) en jullie voorkeuren doorgesproken. Nathalie maakt er vervolgens een geheel van in een mooi voorstel met 3D-ontwerpen, indien gewenst met kleuradvies of lichtplan, waar jullie vervolgens mee aan de slag kunnen!

Nathalie geeft je graag een vrijblijvend advies!