Stage Interieuradviseur /

Ruimtelijk vormgever

Beschikbaar vanaf begin 2025

Ben jij een enthousiaste student met een passie voor interieurontwerp & vormgeving? Wij zijn op zoek naar een creatieve stagiaire! In deze rol krijg je de kans om mee te werken aan diverse projecten, zoals het ontwerpen van luxe houten Woonkeukens- en Interieurs. Ook laten we je graag meekijken met klantgesprekken en ondersteun je interieurplannen.

Wie zijn wij

Wij produceren duurzame houten Woonkeukens- en Interieurs van 100% Nederlands hout. Ook zijn wij actief binnen de zorgsector en maken wij diverse werkruimtes voor bedrijven. Wij zijn het enige Nederlandse bedrijf dat het proces van boom tot meubel volledig in eigen handen heeft. Alles wordt op maat ontworpen & gemaakt. meubelstukken creëren.

Martijn van Apeldoorn, eigenaar Houtwerk Hattem

Quinty van Deltion College: “Ik heb de afgelopen 20 weken met veel plezier stage gelopen bij Houtwerk Hattem. Tijdens mijn stage heb ik veel geleerd, vooral over Sketch-up, Lay-out en verschillende materialen. Elke dag werkte ik met Sketch-up en Lay-out. Hierdoor kon ik mijn vaardigheden in deze programma’s erg verbeteren. Ik kreeg veel opdrachten en mocht deze steeds meer zelfstandig uitvoeren. Het vertrouwen dat ik hierbij kreeg, vond ik heel motiverend.

Wat ik fijn vond aan mijn stage bij Houtwerk Hattem, was de goede balans tussen begeleiding en zelfstandig werken. Ik mocht fouten maken en hiervan leren. De opdrachten waren uitdagend en afwisselend, waardoor het werk nooit saai werd.

Ik heb echt genoten van mijn tijd bij Houtwerk Hattem en vond het jammer dat de stage voorbij was. Ik kan iedereen aanraden om hier stage te lopen, vooral als je goed bent met Sketch-up en het niet erg vindt om veel achter de computer te werken in plaats van in een winkel.”

Werkzaamheden

 • Ontwerpen van Woonkeukens- en Interieurs (ruimtelijk vormgeven)
 • Bestaande ontwerpen vertalen naar werktekeningen
 • Bestaande ontwerpen vertalen naar een 3D-impressie d.m.v. Enscape & Sketchup
 • PDF-plattegronden natekenen in Sketchup
 • Ondersteunen van interieurplannen
 • Meekijken met klantgesprekken

Functie-eisen

 • Je hebt een goede kennis van Sketchup (vereiste). Kennis van Layout & Enscape is een pré
 • Je bent zelfstandig, klantvriendelijk & nieuwsgierig en je hebt een open houding met oog voor detail
 • In het bezit van een eigen laptop met Sketchup (extra beeldscherm is hier aanwezig)
Interieuradvies gesprek

Wat bieden wij

 • Je krijgt een ervaren praktijkopleider toegewezen die je gedurende je stage zal begeleiden en ondersteunen

 • Je werkt mee aan echte projecten en je krijgt de kans om jouw vaardigheden in de praktijk te brengen
 • Je wordt onderdeel van een enthousiast & hecht team
 • Een inspirerende werkomgeving met ruimte voor zelfontwikkeling
 • Een maandelijkse onkostenvergoeding

Interesse?

Mail je cv, portfolio (of een mooi project die je ontworpen hebt), stageperiode & motivatie naar nathalie@houtwerk.com