Skip to content

De Rondhoutveiling in Arnhem

De Bosgroepen organiseerden de laatste zaterdag van februari de 23ste rondhoutveiling in Arnhem. Wij mochten er ook weer voor de 23ste keer bij zijn! Op deze Nederlandse veiling worden de mooiste stammen uit het Nederlandse  bos en plantsoen opbod verkocht.

Het gaat om rondhout van bovengemiddelde kwaliteit dat wordt gebruikt voor onze keukens en meubels.

Nederlandse kwaliteit stammen

De Unie van Bosgroepen wil via deze veiling de aandacht vestigen op de hoge kwaliteit van hout uit het Nederlandse bos en ervoor zorgen dat deze kwaliteit voor de boseigenaar een goede prijs oplevert.

Hoe gaat het nu zo'n veiling?

Twee weken voor de dag van de veiling kun je de boomstammen bekijken. De boomstammen liggen klaar op de rolbaan en worden geveild per bosgroep. Met de catalogus (waar alle bosgroepen instaan) ga je de kavel op. In dat boekje kan je voor jezelf aangeven welke groepen je graag wil kopen.

Tijdens de dag van de veiling weet je op welke bosgroepen je een bod wil doen en ga je bieden. Zaterdag hebben wij uit verschillende delen van Nederland stammen gekocht, waaronder Westmalle (Zuid Nederland), Driene (Midden Nederland), Oranje Nassau Oord (Midden Nederland).

Alexander Pechtold was ook aanwezig bij de veiling. Vanaf volgend jaar is het plan dat hij de veilingmeester wordt.

Op de foto zie je dat onze initialen op de boomstam worden gespoten door Martin. 

 

Eikenstam van 110 cm
Scroll To Top