Nieuwe unieke stalen: Dekton & Composiet

We hebben nieuwe stalen binnen. Kijk maar eens hoe gaaf deze zijn. 

Dekton

Dekton is een geavanceerde mix van grondstoffen die gebruikt worden om glas, materialen in porselein en kwartsoppervlakken te produceren. Door deze combinatie van grondstoffen en het bijzondere productieproces heeft Dekton een aantal unieke eigenschappen.

  1. Vlekbestendig
  2. Slijtvast
  3. Hoge UV-bestendigheid
  4. Hoge krasbestendigheid
  5. Hoge vuur- en hittebestendigheid

Hoe moet je Dekton onderhouden? 

Maak het oppervlak schoon met een schone, vochtige doek en vervolgens droogwrijven.

Dekton werkblad keuken houtwerk

Composiet

Composiet bestaat uit een mengsel van meer dan 90% gebroken of gemalen natuursteen(kwarts) aangevuld met kunsthars, kleurstof en eventueel glasdeeltjes. Het geheel wordt onder zeer hoge druk samengeperst tot een plaat, die daarna uit moet harden. Vanwege zijn sterkte en slijtvastheid, maar ook vanwege de vele fraaie kleuren en patronen, wordt composiet veelvuldig gebruikt voor onder meer keukenbladen.

Een nadeel van composiet is dat het niet tegen hitte kan, dus een pan van het vuur kan niet direct op het materiaal geplaatst worden.

Hoe moet je composiet onderhouden?

Af en toe behandelen met de meegeleverde onderhoudsset. Verder kan het blad worden afgenomen met een licht vochtige doek, hierna droogwrijven.

Zoals je hieronder kan zien, kun je diverse mooie combinaties maken voor een unieke keuken met de composiet kleuren en Dekton-patronen in combinatie met het houtsoort. Wij worden er enthousiast van.

Ben je nieuwsgierig naar de verschillende mogelijkheden voor werkbladen? Maak een afspraak bij ons in de showroom en ontdek het. Onze interieurspecialisten vertellen je graag meer.